Żeberka w młodej kapuście

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

cóż tu sie rozpisywać, po prostu pychota :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ok. 1 kg mięsistych żeberek w paskach + ulubiona przyprawa ( u mnie sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, odrobina gałki muszkatołowej)
    2-3 młode kapustki w zależności od ich wielkości
    2 średnie posiekane cebule
    2 posiekane ząbki czosnku
    smalec do smażenia
    pęczek posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na niewielkie porcje, natrzeć przyprawami, przyrumienić na smalcu, dolać ok. pół szklanki wody, dodać posiekaną cebulę, czosnek i dusić aż mięso będzie prawie miękkie, w miarę potrzeby dolać wody.
    Kapustkę pokroić, posypać solą, lekko wygnieść aby zmniejszyła objętość, dodać do żeberek razem z cebulą, czosnkiem, przyprawami koperkiem, dalej dusić do momentu aż kapusta będzie miękka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować