Żeberka w marynacie z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane żeberka są pikantne i doskonale smakują z kaszą. Mąż ze szwagrem z chęcią sięgają po nie, przy butelce piwa.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 1 kg. żeberek w pasku
    Marynata:
    6 pokrojonych pomidorów suszonych w oleju
    6 łyżek miodu
    10 łyżek keczupu
    3 łyżki octu jabłkowego
    2 łyżki octu balsamicznego
    3 posiekane ząbki czosnku
    2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
    2 łyżki przyprawy do mięs
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w marynacie z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Żeberka kroję na porcje z jedną kostką. Składniki marynaty miksuję blenderem. Marynatą zalewam żeberka, nacieram, nakrywam i odstawiam na noc. Na drugi dzień nakryte żeberka piekę ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Porady

Tak przygotowane żeberka podaję z kaszą, w towarzystwie sałatki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować