Żeberka pieczone z rozmarynem

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Proste, smaczne i bardzo aromatyczne.

  • 15 min

Składniki:

  • 1kg żeberek
    rozmaryn świeży lub suszony (ja daję świeży)
    2 ząbki czosnku
    6 łyżek oleju
    świeżo mielony pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól lub przyprawa do żeberek
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka oczyścić, osuszyć i pociąć według uznania. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso wymieszać z przyprawami, olejem i ziołami i odstawić na 2-3 godz.
  • 2. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec ok 1-1,5 godz w temperaturze ok 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować