Żeberka pieczone w sosie keczupowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Żeberka to danie, które zawsze się obroni - te w keczupowej marynacie robią prawdziwą furorę:).

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    3-4 cebule
    1/2 szklanki keczupu
    2 łyżeczki musztardy
    po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone w sosie keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.
  • 2. Żeberka i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę.
  • 3. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować