Żeberka duszone w warzywach

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne mięsko :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek
    1 opakowanie marynaty śliwkowej Kamis w płynie
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    1/2 szklanki wody
    1 duża marchewka
    1 mała pietruszka
    kawałek selera
    3 łodygi selera naciowego
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Żeberka duszone w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka z warzywkami 1. Żeberka pokroić i zalać marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso z marynata zalać woda i winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po pól godzinie dodać marchewkę, pietruszkę i selera pokrojone w zapałkę.
  • Mięsko z selerem 2. Selera pokroić w plasterki i dodać do mięsa, jak będzie już miękkie. Poddusić jeszcze 10-15 minut i gotowe :)
  • Gotowy obiadek 3. W mnie z domowymi frytkami. Smacznego :)

Porady

Marynatę Kamisa dostałam, zazwyczaj nie stosuję takich rzeczy, ale jak już miałam to wykorzystałam i polecam. Niczym już mięsa nie przyprawiałam, było idealne :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować