Zębacz

4.4 (162 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna ryba z piekarnika.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 steki z ryby zębacz
    2 ząbki czosnku
    sok z cytryny
    natka pietruszki
    tymianek suszony
    biały pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.4 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Zębacz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone steki oprószyłem solą, pieprzem i tymiankiem, skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na godzinę. Następnie położyłem każdy kawałek ryby na kawałku folii aluminiowej, na rybę pietruszkę i kawałki pokrojonego czosnku. Zawinąłem steki w folię i wstawiłem do piekarnika. Piekłem ok. 30 min w temperaturze 200 st. C, po 15 min od wstawienia do piekarnika rozchyliłem folię, by ryba trochę się zrumieniła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować