zdrowe ciasto szpinakowe z rodzynkami

1.33 (3 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

zdrowe ciasto zaskakujące smakiem i kolorem

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    (okrągła blaszka 17 cm)
    -3 jajka M
    -1/3 szklanki ksylitolu/erytrolu
    -130 ml rozpuszczonego oleju kokosowego
    -50 g mąki ryżowej
    -30 g mąki owsianej
    -20 g budyniu śmietankowego bez cukru
    -2 łyżki wiórków kokosowych
    -300 g mrożonego szpinaku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO
    -garść rodzynek
Wystaw ocenę:

1.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Zdrowe ciasto szpinakowe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody.
    -Piekarnik rozgrzewamy do 180C.
    -Jajka łączymy ze słodzikiem i miksujemy na puch.
    -Dodajemy szpinak oraz tłuszcz i miksujemy na małych obrotach.
    -Następnie dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy.
    -Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę.
    -Pieczemy 50-60 minut.
    -Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka owsiana Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

4.45 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto cytrynowo-szpinakowe

To może cię zainteresować