Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    1 jajko
    20 g mąki
    woda, sól
    nadzienie:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 jajko
    2 łyżki skyru lub serka naturalnego
    2 łyżki chudego jogurtu
    1 łyżka posiekanej drobno cebuli
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przekąski

Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wymieszać z mąką i szczyptą soli i dodać tyle wody, aby powstało dosyć rzadkie ciasto. Usmażyć 2 cienkie naleśniki.
    Jajko ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, tuńczyka odcisnąć z wody, dodać skyr, jogurt, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pastę rozsmarować na naleśnikach zwinąć. Pokroić w krążki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować