Zasmażany makaron z sosem marchewkowym

4.49 (199 ocen)

  • 15 min

Skuteczny sposób na przemycenie witamin do dań dla niejadków

  • 15 min

Składniki:

  • makaron rurki
    2 duże cebule
    2 duże marchewki
    30 dag wędliny drobiowej
    koncentrat pomidorowy
    natka pietruszki
    łyżka gęstej śmietany
    sól
    pieprz
    bazylia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Zasmażany makaron z sosem marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • duszona marchewka 1. Pokrojone w grubą kostkę cebule smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę oraz startą na tarce marchewkę. Dusimy pod przykryciem aż marchewka będzie miękka. Następnie dodajemy koncentrat, natkę pietruszki, śmietanę i przyprawy.
  • makaron zasmażany 2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany przekaładamy na patelnię do sosu i zasmażamy 10 minut, ciągle mieszając

Porady

Do dania doskonale pasują świeże pomidory

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować