Zapiekany morszczuk w sosie musztardowo - śmietanowym

4.48 (166 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryba wspaniale smakuje z maślanymi porami i sosem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pory
    1 pęczek koperku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki masła
    4 filety z morszczuka
    1 szkl. śmietany 30%
    3 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki tartej bułki
    4 łyżki mąki
    sok z cytryny
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekany morszczuk w sosie musztardowo-śmietanowym 1. Pory oczyścić i pokroić w krążki. Następnie podsmażyć na maśle. Koperek i natkę drobno posiekać i wymieszać z porami. Delikatnie posolić. Przesmażone pory przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • Zapiekany morszczuk w sosie musztardowo-śmietanowym 2. Rybę umyć i pokroić na kawałki. Następnie skropić sokiem z cytryny i posolić. Mąkę wymieszać z tartą bułką i obtaczać w niej kawałki ryby. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby ułożyć na porach
  • Zapiekany morszczuk w sosie musztardowo-śmietanowym 3. Musztardę połaczyć ze śmietaną, potem dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać rybe w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Można podawać z ziemniakami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować