Zapiekany morszczuk w sosie musztardowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory oczyścić i pokroić w krążki. Następnie podsmażyć na maśle. Koperek i natkę drobno posiekać i wymieszać z porami. Delikatnie posolić. Przesmażone pory przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2.Rybę umyć i pokroić na kawałki. Następnie skropić sokiem z cytryny i posolić. Mąkę wymieszać z tartą bułką i obtaczać w niej kawałki ryby. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby ułożyć na porach
3.Musztardę połaczyć ze śmietaną, potem dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać rybe w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Można podawać z ziemniakami lub makaronem.
Komentarze