Zapiekany kurczak na pieżynce warzywno-ryżowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniała i łatwa w przygotowaniu potrawa która podbije serce nie jednego miłośnika smacznych potraw.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 Ćwiartki z kurczaka
    1.5 szklanki ryżu (można użyć kaszy np.bulgur)
    Seler naciowy
    Pieczarki
    2 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
    Przyprawa do kurczaka
    1 ząbek czosnku
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bulion Dania główne

Zapiekany kurczak na pieżynce warzywno-ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak zapiekany na pieżynce 1. Kurczaka myjemy,odsączamy z wody,ćwiartki kroimy na pół,doprawiamy przyprawą do kurczaka wymieszana z olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.Do garnka wlewamy 2 szklanki wody,wrzucamy 2 kostki drobiowe lub warzywne,gotujemy na wolnym ogniu.Pieczarki i seler naciowy kroimy w paseczki.Na blaszkę wsypujemy 1,5 szklanki ryżu,wrzucamy warzywa i wszystko mieszamy,zalewamy bulionem,na wierzch rozkładamy kurczaka.Całość wkładamy do piekarnika na 50 minut ,pieczemy w temperaturze 180 ° C.
    Smacznego!

Porady

Do potrawy można dodać ulubione warzywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Ryż Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Karnawał Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować