Zapiekany kotlet z porem, pieczarkami i majonezem

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i prosty w wykonaniu kotlet,idealny na obiad kiedy znudziły ci się już tradycyjne kotlety. Przepis dostałam od teściowej, a ona od swojej siostry.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety wieprzowe
    por
    0,5 kg pieczarek
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Majonez

Zapiekany kotlet z porem, pieczarkami i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotleta delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nie smarujemy tłuszczem. Por myjemy i kroimy tylko białą część w plasterki grubości około 5 mm, rozwarstwiamy je. Pieczarki obieramy, kroimy na cztery, podsmażamy i przyprawiamy do smaku, studzimy.
    Na kotletach układamy świeżego pora, na pora pieczarki i na wierzch delikatnie smarujemy 1 lub 1,5 łyżkami majonezu.
    Całość wkładamy do piekarnika na około 25 - 30 minut nagrzanego do 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Por Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować