Zapiekanki z serami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałe zapiekanki, doskonałe na śniadanie lub wczesną kolację.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bagietki małe
    20 dag. mrożonego szpinaku
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    10 dag. pomidorów
    10 dag. tartego żółtego sera
    10 dag. sera feta
    2 jajka
    2 szczypty przyprawy Harissa
    2 szczypty suszonej bazylii
    sól i pieprz do smaku
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    4 plasterki żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Ser

Zapiekanki z serami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Szpinak rozmrażam. Cebulę obieram, kroję w kostkę, szklę na oleju, dodaje szpinak, podsmażam, dodaje pokrojone w kostkę pomidory, podsmażam, lekko studzę. Do szpinaku dodaje posiekany czosnek, starty żółty ser, pokrojoną w kostkę ser feta, rozmieszane jajka, przyprawiam przyprawami, mieszam. Bagietki kroję , wydrążam środki.
  • jk 2. Bagietki napełniam farszem, piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po tym czasie na zapiekanki kładę pokrojony żółty ser, zapiekam jeszcze 5 minut.
  • jk 3. Podaje jeszcze gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

DOMOWE ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SEREM

To może cię zainteresować