Zapiekanki z kiszoną kapustą

4.5 (143 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapiekanki, kiszona kapusta?, jak najbardziej tak. Smaczne, szybkie do wykonania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie bagietki
    masło do posmarowania
    10 dag. żółtego sera
    Nadzienie:
    50 dag. kiszonej kapusty
    6 sporych pieczarek
    3 łyżki masła
    1 szklanka wody
    1 listek laurowy
    1 cebula
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka przyprawy: suszone pomidory z chili
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 szczypty majeranku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania lub blaszka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zapiekanki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę odciskam z soku i siekam. Cebulę kroję w kostkę i szklę na 2 łyżkach masła , dodaję kapustę, wodę, listek laurowy , przyprawę do mięs, duszę do miękkości. Na 1 łyżce masła smażę pokrojone pieczarki, dodaję czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory, majeranek, mieszam, dodaję do kapusty, duszę aż sok całkowicie się odparuje. Próbuje, doprawiam solą i pieprzem. Bagietki kroję na pół, smaruję cienko masłem, chwilę zapiekam w piekarniku w temp. 180 stopni, nakładam nadzienie, zapiekam 10 minut, posypuję startym serem, zapiekam aż ser się roztopi. Podaję od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować