Zapiekanki z chleba tostowego

4.5 (166 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Zapiekanki z chleba tostowego można przygotować z najróżniejszych składników świetny sposób na tak zwane czyszczenie lodówki. Ja wykorzystałam pieczarki, szynkę, żółty ser i pomidory. Smaczny pomysł na kolację na ciepło.

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
    10 plasterków szynki
    ok 250/300 gramów pieczarek
    ok. 200 gramów żółtego sera gouda
    1 mała cebula
    sól
    pieprz
    mały ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Zapiekanki Tosty

Zapiekanki z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy z dodatkiem oleju.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli, przyprawiamy solą pieprzem i czosnkiem. Całość krótko smażymy.
    Na każdej kromce chleba tostowego układamy plasterek szynki, kolejno po łyżce przesmażonych pieczarek i posypujemy tartym żółtym serem na koniec kładziemy po plasterku pomidora.
    Tosty przekładamy na blaszkę , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok.10/ 12 minut z funkcją termoobiegu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować