Zapiekanki paprykowo-porowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna i ciepła przekąska .

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka
    -kawałek pora
    -papryka czerwona
    -natka pietruszki
    -łyżka oleju
    -kilka plasterków sera żółtego
    -zioła prowansalskie
    -oregano
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przekąski Ser

Zapiekanki paprykowo-porowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kroimy pora. 1. Pora myjemy i koimy w drobniutką kosteczkę.
  • Kroimy paprykę. 2. Paprykę również kroimy w drobniutką kosteczkę.
  • Smażymy warzywa. 3. Na patelni rozgrzewamy olej , podsmażamy pora z papryką i doprawiamy solą ,pieprzem oraz ziołami prowansalskimi . Pod koniec posypujemy wszystko posiekaną natką pietruszki.
  • Bagietkę smarujemy warzywami. 4. Bagietkę kroimy w plastry i nakładamy usmażone warzywa .
  • Przed pieczeniem. 5. Każdą zapiekankę przykrywamy kawałkiem sera i posypujemy oregano . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , układamy na niej przygotowane zapiekanki .Pieczemy w piekarniku z funkcją grill do zrumienienia .
  • Gotowe. 6. Podajemy z ulubionymi sosami lub z keczupem .

Porady

Do potrawy można oczywiście wykorzystać ulubione przyprawy .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Papryka Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować