Zapiekanka z sosem pieczarkowym

4.33 (3 ocen)

  • 20 min

Ten sosik jest troche inny bo zagęszcza sie go zupą w proszku borowikową

  • 20 min

Składniki:

  • Duża bagietka
    450g pieczarek
    1cebula
    2łyżki oleju
    1 opakowanie zupy borowikowej
    sól,pieprz
    Dodatkowo :
    ser żółty
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Zapiekanki

Zapiekanka z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zeszklić na oleju cebule pokrojoną w kostkę ,dodać umyte pokrojone w plasterki pieczarki ,zupę rozrobić w 3/4 szklanki wody .Wlać do uduszonych pieczarek posolić, po pieprzyć do smaku ,gotować około 5 minut.
    Bagietkę przekroić w połowie , i każdą połowę na pół wylać sos pieczarkowy posypać serem wstawić do piekarnika nagrzanego na 5-7 minut do roztopienia się sera. Po wyjęciu z piekarnika polać ketchupem .

Porady

Można dodatkowo posypać pietruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować