Zapiekanka z ryżem i indykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na lekki obiad

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    400 g fileta z indyka
    1 zielona papryka
    150 g cukinii
    3 jajka
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka czubrycy czerwonej
    1 łyżeczka curry
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z ryżem i indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Indyka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i obsmażyć na suchej patelni. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Posypać curry. Podsmażyć.
    Ryż wymieszać z mięsem i warzywami, przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka z miksować na puch, dodać jogurt, sól i pierz, wymieszać i wylać na zapiekankę. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Smacznego :)

Porady

Składniki na 3 porcje, kaloryczność 1 porcji 415 kcal Węglowodany 49,2 g Tłuszcz 8,1 g Białko 33,2 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Filet z indyka Indyk Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować