Zapiekanka z kurczakiem słodko kwaśnym i warzywami

4.48 (166 ocen)

  • 25 min

Pyszna zapiekanka z nutką egzotyki ;)

  • 25 min

Składniki:

  • - opakowanie makaronu Pene
    - duża pierś z kurczaka
    - 1 opakowanie mieszanki warzyw chińskich
    - pół kostki żółtego sera
    - 2 sosy słodko-kwaśne Pudliszki;
    - przyprawy: sól, pieprz, czosnek(proszkowany), sos sojowy, imbir (proszkowany), curry.
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Sosy Penne Ser

Zapiekanka z kurczakiem słodko kwaśnym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić w paski pierś z kurczaka, przyprawić curry, solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem, wymieszać i wsadzić do lodówki na 30 minut. Mieszankę warzywną przygotować wg instrukcji na opakowaniu (poddusić w garnku ewentualnie warzywa doprawić do smaku, dodać trochę sosu sojowego). Ugotować makaron w osolonej wodzie al dente. Następnie odcedzić, wsadzić do dużej miski. Usmażone warzywa również wsypać do tej samej miski.
  • 2. Mięso usmażyć na łyżce oleju, również wsypać do miski z makaronem i warzywami. Składniki w misce ostrożnie wymieszać, wsypać je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Makaron z wierzchu doprawić jeszcze odrobiną soli, pieprzu, curry, czosnkiem.
  • Jeszcze tylko ser i do piekarnika ;) 3. Sos ze słoika podgrzać, następnie zalać nim makaron. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać nim wierzch zapiekanki, wrzucamy do piekarnika, aż ser i makaron się przyrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pierś z kurczaka Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować