Zapiekanka z kiszoną kapustą

4.5 (196 ocen)

Szybkie i proste danie jednogarnkowe.

Składniki:

  • 250 dag kapusty kiszonej
    250 dag mięsa (kiełbasa, końcówki wędlin)
    8-10 ziemniaków
    1 marchewka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki, przyprawiamy i dodajemy trochę oleju. Mieszamy.
  • kapusta 2. Marchewkę tarkujemy, a kapustę odciskamy i kroimy nożem.
  • 3. Mięso kroimy w kostkę.
  • zapiekanka 4. Układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym. Kapusta, marchewka, mięso, ziemniaki.
    Pieczemy 30-40 min 170 st. C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować