Zapiekanka z kaszą jaglaną, serem i jabłkami

4.49 (194 ocen)

  • 60 min

Zdrowa propozycja na deser.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 szkl. kaszy jaglanej

    - 30 – 40 dkg.białego sera

    - 1 łyżka zmielonych migdałów

    - 1 łyżka zmielonych ziaren słonecznika

    - 1 łyżka zmielonych ziaren dyni

    - 6 - 7 słodkich jabłek ( usmażyć )

    - 1 czubata łyżeczka cynamonu

    - 1 czubata łyżka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki Ser

Zapiekanka z kaszą jaglaną, serem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z kaszą jaglaną, serem i jabłkami 1. Płuczemy kaszę, zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy 10 min. Ser rozgniatamy widelcem. Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki, smażymy. Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy połowę ugotowanej kaszy jaglanej, na kaszę ser, który posypujemy zmielonymi migdałami, słonecznikiem i dynią. Następnie ser przykrywamy drugą połową kaszy jaglanej, polewamy usmażonymi jabłkami. Wierzch zapiekanki posypujemy cynamonem i wiórkami kokosowymi. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min.

    Można pokropić syropem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować