Zapiekanka z chlebem razowym

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Szybka i baaaardzo smaczna zapiekanka za niewielkie pieniądze.Zapiekankę tą można przygotować z tzw. resztek , bo kto z nas nie ma takowych w lodówce.Czas, to tylko pokrojenie wszystkich składników, chwilka podsmażania i później 20 min. pieczenia.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 kromek chleba tostowego razowego
    2 pomidory
    1 cukinia
    1 cebula
    4-5 plasterków sera żółtego
    5 plasterków wędliny ( u mnie wędzona szynka domowa )
    pieprz kolorowy do smaku
    papryka słodka mielona do smaku
    olej do smażenia
    ok. 3 łyżki kaszy mannej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Chleb Zapiekanki

Zapiekanka z chlebem razowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Zapiekanka z chlebem razowym 1. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem a następnie posypujemy delikatnie kaszą manną. Cukinię oraz pomidory kroimy w kostkę i podsmażamy. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, oraz chleb. Doprawiamy do smaku i mieszamy, podsmażając jeszcze chwilkę, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy zapiekankę a następnie układamy plasterki sera żółtego. Tak przygotowaną zapiekankę umieszczamy w piekarniku na ok 20 min. w temp. 180'C. Gotową podajemy na ciepło. Smacznego !!



    * Z podanych składników przygotujemy zapiekankę na 3-4 porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować