Zapiekanka ryżowa z rybą

4.47 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Syty obiad z piekarnika :)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ryżu
    500 g filetów z morszczuka
    3 jajka
    1 słoik krojonych pomidorów
    150 g sera żółtego
    przyprawa do ryb
    pieprz cytrynowy
    sól ziołowa
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowa z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed zapieczeniem 1. Rybę obsypać przyprawami i odstawić do lodówki.
    Ryż ugotować.
    Naczynie do zapiekania natłuścić. Wysypać ugotowany ryż. Rybę obsypać przyprawami i ułożyć na ryżu. Jajka roztrzepać z pomidorami i wylać na rybę, posypać startym żółtym serem i słodką papryką.
  • I gotowe :) 2. Zapiekać 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować