Zapiekanka jajeczno – serowa z makaronem

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Smaczna i sycąca! Można do niej dodać ulubione warzywa.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szklanki świeżo startego parmezanu
    1 szklanka makaronu świderki

    3 parówki

    Sól, pieprz
    Masło do wysmarowania naczynia


Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka jajeczno – serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Parówkę kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Jajka roztrzepujemy z żółtym serem. Doprawiamy do smaku. Do masy jajecznej dodajemy makaron oraz parówki i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Możemy dodatkowo posypać po wierzchu zapiekankę startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 220st. Gotową zapiekankę podajemy z salsą pomidorową lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować