Zapiekane śledzie z groszkiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie przeznaczone jest dla smakoszy ryb, z ich zaletami i wadami. Smaczne i szybkie do wykonania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag. tuszek śledzia
    500 g. mrożonego groszku z marchewką
    3 łyżki masła
    3 łyżki siekanego koperku
    sól, pieprz, pieprz cytrynowy wedle uznania
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane śledzie z groszkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Śledzie myję, osuszam, doprawiam solą i pieprzem cytrynowym, odstawiam do lodówki na chociaż godzinę. Na maśle podsmażam marchewkę z groszkiem, doprawiam koperkiem, solą i pieprzem. Śledzie układam w naczyniu do zapiekania, posypuję warzywami, zapiekam ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Podaję z plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować