Zapiekane pieczarki faszerowane jajkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z pieczarek odetnij nóżki. Kapelusze obierz ze skóry,a nóżki drobno posiekaj.
Cebulę pokrój w małą kosteczkę.Następnie ugotuj jajka i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej z masłem, dodaj cebulę, lekko posól, smaż 2 minuty cały czas mieszając, aż się zeszkli. Dodaj posiekane nóżki pieczarek i smaż na dużym ogniu, aż cały sok odparuje.
Patelnię zestaw z ognia, dodaj posiekane jajka, szczypiorek oraz musztardę. Dopraw pieprzem, wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt sypka, dodaj trochę miękkiego masła.Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.
Kapelusze lekko posól, następnie nałóż na nie spore porcje nadzienia. Posyp je tartą bułką.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej faszerowane pieczarki. Wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj przez 8-12 minut, aż wierzch nadzienia się zrumieni.
Komentarze