Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą.
- Ugotować udko kurczaka w wodzie z przyprawami.
- Usmażyć boczek pokrojony w kostkę.
- Cebulę pokroić, usmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, poddusić.
- Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie.
2.- Zemleć w maszynce pieczarki z cebulą, kapustę, boczek i mięso kurczaka.
- Wymieszać z łazankami, dodać do smaku przyprawę do bigosu.
- Wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem, posypać startym serem żółtym.
- Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
- Podawać posypane zieleniną.
Komentarze