Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne danie makaronowe. Dla mnie smaki dzieciństwa.

  • 20 min

Składniki:

  • - 250 g makaronu łazanki
    - 400 g pieczarek
    - 2 cebule
    - 1 mała główka kapusty
    - 1 udko kurczaka
    - 150 g boczku wędzonego
    - sól, pieprz, przyprawa do bigosu
    - 50 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka 1. - Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą.
    - Ugotować udko kurczaka w wodzie z przyprawami.
    - Usmażyć boczek pokrojony w kostkę.
    - Cebulę pokroić, usmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, poddusić.
    - Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. - Zemleć w maszynce pieczarki z cebulą, kapustę, boczek i mięso kurczaka.
    - Wymieszać z łazankami, dodać do smaku przyprawę do bigosu.
    - Wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem, posypać startym serem żółtym.
    - Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
    - Podawać posypane zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować