ZAPIEKANE KOTLETY Z PIECZARKAMI I SEREM

4.5 (154 ocen)

Idealne kiedy już się nam znudzą tradycyjne kotlety schabowe.

Składniki:

  • 50dag schabu, 2cebule, 25dag pieczarek, 4plastry sera żółtego,2jajka, po 4łyżki mąki pszennej i bułki tartej, 2łyżki masła, suszone oregano, sól, pieprz, olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane kotlety z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłucz, potnij na 4 kotlety. Mocno je rozbij tłuczkiem. Pieczarki oczyść, potnij w cienkie plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Kotlety przypraw solą i pieprzem. Oprósz mąką z obu stron, następnie panieruj w rozmąconych jajkach oraz w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim kotlety na złoty kolor. Zdejmij. Trzymaj w cieple, by nie wystygły. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę oraz pieczarki. Stale mieszając, smaż 2-3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem oraz oregano. Kotlety ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nałóż na nie po porcji pieczarek z cebulą i przykryj plastrami sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200st. Piecz ok. 10 minut, aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować