Zapiekana z białą kapustą mięsem i pieczarkami

4.98 (201 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

To bardzo smaczna zapiekana kapusta z mięsem i pieczarkami, wszystko w sosie pomidorowym.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg. poszatkowanej białej kapusty
    0,5 kg. mięsa mielonego z łopatki
    0,5 kg. pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki oleju
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżeczka oregano
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    Forma do zapiekania wysmarowana masłem
    1 łyżka koperku pokrojonego do posypania
    10 dag. żółtego tartego sera
Wystaw ocenę:

4.98 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekana z białą kapustą mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę 5 minut gotuję we wrzątku, układam w formie, posypuje koperkiem. Na patelni szklę pokrojoną cebule i czosnek, dodaje pieczarki, podsmażam, dodaję mięso, mieszam, podsmażam. Doprawiam przyprawami, dodaję przecier, mieszam, podsmażam. Całościom zalewam kapustę. Nakrywam , zapiekam 50 minut. Po tym czasie odkrywam, posypuję serem, zapiekam 10 minut. Całość posypuję koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować