Zalewa octowa do ryb i mięs

4.31 (239 ocen)

Bardzo lubię potrawy z zalewy octowej. Taką zalewę możemy zalać usmażoną rybę, klopsiki z mięsa lub filety z kurczaka.

Składniki:

  • 4 szklanki wody
    1 szklanka octu 10%
    2 duże cebule
    4 ziela angielskie
    2 duże liście laurowe
    1 łyżeczka maggi
    1 łyżeczka wegety
    2 łyżeczki soli
    2 łyżki cukru
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.31 (239 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Klops Ryba

Zalewa octowa do ryb i mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zalewa octowa 1. Wodę zagotuj z octem. Dodaj obraną i pokrojona w plasterki cebule. Wrzuć liście laurowe, ziela angielskie i resztę przypraw.
    Gotuj 5 minut i zalej potrawę.

Porady

PAMIĘTAJ ZIMNA RYBA LUB MIĘSA I ZIMNA ZALEWA JEŚLI MASZ JE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ. Jeśli masz rybkę lub mięso oprószone w mące spokojnie zawsze można zalewać ciepła czy gorącą zalewą. Gdy masz panierkę to podczas zalewania gorącą zalewą panierka by odeszła z potrawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ocet Ryby Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować