Żaglówki z pastą jajeczną

0 (0 ocen)

  • 12 min

Kanapka klasyczna - bułka, masło, jajko, ser żółty, wędlina i sałata z ogórkiem. Za to w jakiej odsłonie!

  • 12 min

Składniki:

  • - 2 bułki
    - 2 jajka
    - 1 łyżka masła
    - 2 plastry sera żółtego
    - 2 plastry dowolnej wędliny
    - kilka liścisałaty zielonej np. liść dębu
    - 1/2 ogórka zielonego
    - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
    - sól do smaku

Żaglówki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żaglówki z pastą jajeczną 1. - Jajka gotować przez 8 minut, obrać i rozetrzeć widelcem z masłem na pastę i doprawić solą.
    - Z bułek odciąć spody, delikatnie usunąć część miąższu i napełnićpastą jajeczną..
  • 2. - Łódki ułożyć na sałacie zielonej udającej fale.
    - Plaster sera i szynki położyć obok siebie zakładając jeden na drugi i połączyć szpadką ozdobną.
  • 3. - Wbić żagle w bułkę, posypać szczypiorkiem.
    - Ogórek pokroić w plastry i wyciąć nożem ozdobne rybki, które położyć na falach.

Porady

Z mniejszych bułeczek wychodzą 4 kanapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy