Zacierka na mleku

4.99 (174 ocen)

  • 15 min

Na cześć mojej babci! Pamiętam z dzieciństwa tę zupkę, do tego przesmażone ziemniaczki, Pychota!

  • 15 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szklanka maki pszennej
    Sól, cukier
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zacierka na mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przegotować mleko.
    Z mąki i wody zagnieść twarde kluskowe ciasto, osolić .
    Zetrzeć na tarce wprost do mleka, gotować na wolnym ogniu , aż kluseczki będą miękkie .
    Doprawić do smaku solą i cukrem.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować