klopsiki w pomidorach pieczone w rękawie

5 (145 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

pyszne, delikatne klopsiki w pomidorach, pieczone w rękawie w piekarniku, są bez tłuszczu zbędnego więc są też mało kaloryczne.........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • łopatka bez kości 70 dag, jajka 1 sztuka "L", bułka namoczona w wodzie, bułka tarta 3/4 szklanki, woda 1/2 szklanki, przyprawa do mielonego mięsa bolognese 1 opakowanie, cebula 1 sztuka, koperek 1 pęczek, sok pomidorowy 1 litr
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klopsiki w pomidorach pieczone w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. łopatkę bez kości zmielić w maszynce do mięsa, dodać drobno pokrojoną cebulę, przyprawę do mięsa mielonego bolognese, bułkę odciśniętą z wody, tartą bułkę, jajko, wodę, posiekany koperek i wszystko dobrze wyrobić na kleistą masę
  • etap 2. rękaw ułożyć w blaszce do pieczenia, formować klopsy okrągłe i wkładać je od razu do rękawa


    do klopsów wlać sok pomidorowy (użyłam swój domowy), zamknąć rękaw i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200C, grzanie góra/dół i piec z 45 minut
  • etap 3. rękaw rozciąć, wyjąć klopsy i powstały wywar przelać do miski i jest sos do klopsików, podać z ryżem, makaronem, kaszą ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować