Z pikantnym farszem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rozpoczynam studia na kierunku dietetyka. Lubię gotować dla mamy, brata i jego żony.

Składniki:

  • ● 4 ziemniaki
    ● 10 dag chudej wędzonej szynki
    ● 10 dag sera edamskiego
    ● 10 dag kwaśnej śmietany
    ● łyżka ostrej musztardy
    ● sól, pieprz

Z pikantnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy
    i studzimy. Przekrawamy
    na pół i wydrążamy.
  • 2. Farsz: szynkę kroimy
    w kostkę. Ser ścieramy na
    tarce i mieszamy ze śmietaną,
    musztardą i szynką. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Ziemniaki faszerujemy
    i zapiekamy ok. 10 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy