Z kapusty pekińskiej

5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mówią, że w kuchni jestem mistrzem. Tę surówkę serwuję na obiad.

Składniki:

  • ● główka kapusty pekińskiej
    ● 3 jabłka
    ● biała część pora
    ● mały słoik majonezu
    ● 2 marchewki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy,
    myjemy i osuszamy. Drobno
    kroimy.
  • 2. Jabłka i marchewki myjemy
    i obieramy. Z jabłek
    usuwamy gniazda nasienne.
    Miąższ ścieramy z marchewkami
    na tarce. Pora
    myjemy i kroimy w paski.
  • 3. Warzywa i jabłka mieszamy
    z majonezem. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować