żurek z białą kiełbasą i ziemniakami

4.49 (156 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

bardzo lubimy żurek i jak nie mam zakwasu to kupuję tylko taki w szklanej półlitrowej butelce, jest dobrej jakości, inne niestety nie smakowały nam.........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woda 3 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kucharek 1,5 łyżki, ziemniaki 6-8 sztuk, biała surowa kiełbasa 4 sztuki, żurek 1/2 litra 1 butelka szklana, papryka ostra 3/4 łyżeczki, czosnek granulowany 2 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, śmietana 12% 200 ml
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żurek Żur

Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. wodę zagotować z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, ziemniakami pokrojonymi w kostkę, dodać również kucharka


    włożyć do miękkich ziemniaków białą surową kiełbasę i na bardzo małym ogniu parzyć-nie gotować z 25 minut


    kiełbasę wyjąć z wywaru, wlać roztrzepany z butelki żurek, wlać śmietanę 12% i mieszając zagotować, dodać czosnek granulowany, paprykę ostrą, majeranek, podawać z kawałkami białej kiełbasy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować