Wytrawne muffinki ze szpinakiem i wędliną

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wytrawne szpinakowe muffinki. Przygotowane z dodatkiem majonezu, serka twarogowego i wędliny. Polecam.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść szpinaku
    3 plasterki chudej wędliny
    1 jajko
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka oleju
    2 łyżki serka twarogowego ( gładkiego )
    5 - 7 łyżek mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    duża szczypta soli
    silikonowe foremki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Jajko Majonez Wędliny

Wytrawne muffinki ze szpinakiem i wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wytrawne muffinki ze szpinakiem i wędliną 1. Szpinak myjemy i odsączamy z wody, osuszamy na papierowym ręczniku. Wędlinę i szpinak kroimy na drobno i przekładany do miski. Dodajemy majonez, serek, jajko, olej i mieszamy.
    Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i ponownie mieszany. Przekładamy do silikonowych foremek i rozgrzewamy piekarnik. Muffinki ustawiamy na blaszce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25- 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Serek Szpinak Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować