wytrawne muffinki z serem, boczkiem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetna przekąska, przystawka lub dodatek do zupy. Źródło: książka ,,Muffinkowe poczęstunki"

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    8 dag startego żółtego sera,
    15 dag wędzonego boczku,
    szklanka mleka,
    10 dag masła,
    2 jajka,
    2-3 łyżki posiekanego szczypiorku,
    łyżeczka musztardy,
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1/2 łyżeczki sody,
    1/2 łyżeczki soli,
    szczypta czarnego pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Przystawki Przekąski Ser

Wytrawne muffinki z serem, boczkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce połączyć przesianą mąkę, proszek, sodę, ser, sól i pieprz. W drugiej mleko, jajka, musztardę oraz stopione i wystudzone masło. Zawartości obu misek połączyć, a następnie delikatnie połączyć ze szczypiorkiem i uprzednio przesmażonymi kawałeczkami boczku. Ciasto przełożyć do natłuszczonych foremek, piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować