wołowy tatar

0 (0 ocen)

  • 15 min

coś dla miłośników surowego mięsa!

  • 15 min

Składniki:

  • ok 40 dkg świeżej polędwicy wołowej
    żółtko
    ogórek konserwowy
    mała cebula
    pieprz
    sól
    łyżka oliwy

Wołowy tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso delikatnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Siekamy dokładnie nożem , odkładamy do miseczki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę , ogórka również drobno kroimy. Do mięsa dodajemy warzywa delikatnie mieszamy , wlewamy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem . Tatara układamy na talerzu robiąc niewielki kopczyk , w środku tworzymy wgłębienie do którego wbijamy żółtko. Cebulę i ogórka można podać obok tatara w zależności od upodobań.

Porady

najlepszym mięsem na tatara jest polędwica wołowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy