80 dag wołowina miękka
4 szt.cebula czerwona
30 dag mrożone kurki
1/2 szkl.wywaru grzybowego lub wołowego/może być z kostki/
1 szkl.czerwonego wina
3 łyzki oliwy
sól i pieprz do smaku.
Wołowina z kurkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.Oliwę wlać do naczynia żaroodpornego,wstawić do piekarnika i zagrzać.W tym czasie wołowinę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.Włożyć na gorącą oliwę i piec 10 minut..Cebule po obraniu pokroić w piórka wyłożyć ją na mięso i zapiekać kolejne 5 minut.Następnie potrawę oprószyć solą i pieprzem wlać wino i wywar,przykryć naczynie i piec ok.1,5 godziny..Po tym czasie dodajemy kurki,pieczemy ok.25 minut i mamy gotowe danie do spożycia.
Komentarze