Wołowina w piwie karmelowym

5 (186 ocen)

  • 1 godz. 20 min

tym przepisem i potrawą wygrałam udział w programie u Pani Ewy Wachowicz!!!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 70 dkg wolowiny
    10 dkg boczku wędzonego
    0,5 litra piwa karmelowego
    1 duża cebula
    2 marchewki
    Tymianek
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    1 słoiczek ostrej musztardy (200 g)
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina w piwie karmelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć. Wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i dodać do boczku z cebulą. Obsmazyć.
    Do garnka wlać piwo, dodać musztardę i przyprawy. Zagotować. Wrzucić mięso i dusić pod przykryciem okolo godzinę. 20 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną w kostkę marchewkę.
    Jeśli sos będzie zbyt rzadki rozmieszać 2 łyżki mąki pszennej w ½ szklanki wody i wlać do sosu. Zamieszać i zagotować. Gotowe. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować