Wiosenny gulasz z warzyw

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegetariańska wersja gulaszu, która dzięki smakowi młodych warzyw zasmakuje nawet zajadłym mięsożercom.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek zielonych szparagów
    5 młodych ziemniaków
    4 młode marchewki
    2 cebule
    100 ml śmietany 18%
    2 łyżki mąki
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Wiosenny gulasz z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi kroimy na ok. 1 cm kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie 5 min. Odstawiamy na bok.
  • 2. Cebule, ziemniaki i marchewki kroimy w kostkę. W oddzielnym garnku roztapiamy masło i podsmażamy warzywa. Najpierw wrzucamy cebulę, a kiedy się zeszkli dodajemy ziemniaki i marchewkę. Podlewamy odrobiną gorącej wody i dusimy ok. 15 minut. Dodajemy szparagi, delikatnie mieszamy i dusimy dalej ok. 5 minut.
  • 3. Śmietanę i mąkę mieszamy razem i zagęszczamy nasz gulasz (można dodać też trochę pokrojonego koperku). Doprawiamy pieprzem i solą. Kiedy gulasz zacznie wrzeć, delikatnie mieszając gotujemy go przez 2 minuty. Podajemy z ulubioną kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować