WIOSENNE JAJKA w MAJONEZIE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosta przystawka, kolacja, śniadanie a nawet idealna propozycja na Wielkanoc bo świetnie się prezentuje na stole i przypomina wielki wiosenny kwiat.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowane na twardo jajka
    majonez
    sól i świeżo mielony pieprz
    rzodkiewka pokrojona w paseczki
    kiełki rzeżuchy
    szczypta soli paprykowej
    zielony groszek konserwowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez Przekąski

Wiosenne jajka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Talerz smarujemy majonezem i oprószamy solą oraz pieprzem. Kładziemy połówki jajek. Środkową połówkę jajka posypujemy szczyptą soli paprykowej a resztę zwykłą sola i mielonym pieprzem. Pomiędzy jajka układamy paseczki z rzodkiewek te ze skórką a wewnątrz te bez skórki. Po bokach jajka dajemy rzeżuchę oraz zielony groszek i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować