wiosenne babeczki z rabarbarem i szparagami- wegańskie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te babeczki są obłędne i przepyszne- HIT wiosny:)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża okopiasta łyżka mielonego siemienia lnianego
    5 łyżek mleka roślinnego (można użyć krowiego)

    pół szklanki mleka roślinnego
    1/4 szklanki oleju rzepakowego lub kokosowego rafinowanego
    3/4 szklanki cukru trzcinowego/ ksylitolu/ cukru kokosowego zmielonego na cukier puder

    laska wanilii lub olejek waniliowy
    0,5 szklanki mąki orkiszowej
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 łodygi rabarbaru
    4 łodygi białych szparagów

    cukier puder do posypania (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Babeczki Babeczki Muffinki

Wiosenne babeczki z rabarbarem i szparagami- wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki z rabarbarem i szparagami 1. 1. Pokrój rabarbar i szparagi w kostki- odstaw
    2. Do dużej miski wsyp siemię i zalej ciepłym mlekiem- wymieszaj i odstaw na minutę
    3.Zasyp siemię cukrem, olejem i mlekiem- zmiksuj do połączenia składników
    4. Dodaj ziarenka z laski wanilii lub kilka kropel olejku waniliowego
    5. Wsyp przesiane mąki i proszek do pieczenia- całość wymieszaj mikserem na niskich obrotach
    6. Dodaj rabarbar i szparagi- wymieszaj
    7. Przełóż do kokilek, nastaw piekarnik na 180 stopni, włóż do ciepłego ale nie nagrzanego piekarnika- piecz 25-30minut
    8. Posypane można popruszyć cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować