Wiosenna surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Surówka, świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po prostu pyszna:)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - główka młodej kapusty
    - 2 mniejsze kolorowe papryki
    - 6-8 rzodkiewek
    - pół pęczka koperku
    - sól, biały pieprz, zioła toskańskie,
    - oliwa z oliwek

Wiosenna surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy