Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

4.5 (168 ocen)

  • 20 min

Sałatka ta zdecydowanie kojarzy mi się z wiosną i z Wielkanocą. Pierwszy raz jadłam ją kilka lat temu podczas śniadania wielkanocnego u Cioci Basi. Jest tak pyszna, że skradła moje podniebienie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duże opakowanie paluszków krabowych
    2 pęczki rzodkiewki
    1 pęczek koperku
    mały słoik dyni marynowanej
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1-2 łyżki jasnego sosu sojowego
    majonez
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki krabowe kroimy na mniejsze kawałki, jajka w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki. Koperek drobno siekamy. Pokrojone paluszki krabowe, jajka i rzodkiewki wkładamy do miski, dodajemy dynię odsączoną z zalewy i posiekany koperek. Dodajemy 1-2 łyżki majonezu i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować