Sałatka ta zdecydowanie kojarzy mi się z wiosną i z Wielkanocą. Pierwszy raz jadłam ją kilka lat temu podczas śniadania wielkanocnego u Cioci Basi. Jest tak pyszna, że skradła moje podniebienie :)
20 min
Składniki:
1 duże opakowanie paluszków krabowych
2 pęczki rzodkiewki
1 pęczek koperku
mały słoik dyni marynowanej
5 jajek ugotowanych na twardo
1-2 łyżki jasnego sosu sojowego
majonez
pieprz
sól
Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paluszki krabowe kroimy na mniejsze kawałki, jajka w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki. Koperek drobno siekamy. Pokrojone paluszki krabowe, jajka i rzodkiewki wkładamy do miski, dodajemy dynię odsączoną z zalewy i posiekany koperek. Dodajemy 1-2 łyżki majonezu i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.
Komentarze