Wiosenna sałatka z jajkiem i awokado

4.99 (194 ocen)

  • 15 min

Sałatka jest nieco inna niż wszystkie, rodzinka przyjęła przepis bez zastrzeżeń.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 awokado
    1 jajka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 opakowania roszponki
    1/2 kostki sera fety
    2 łyżki śmietany 16%
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki majonezu
    pieprz i sól
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1łyżka oliwy
    kiełki(obojętne jakie)
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wiosenna sałatka z jajkiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę myjemy i suszymy. jajka gotujemy na twardo i obieramy. Fetę kroimy na kwadraciki, paprykę w paski, awokado w księżyce a jajka na ćwiartki. Do płaskiej ale szerokiej salaterki wkładamy roszponkę. Na nią kładziemy paprykę, awokado, ser feta i jajka. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą . Do małej salaterki wlewamy śmietanę, dodajemy majonez, 2 szczypty soli i pieprzu. Czosnek obieramy i wyciskamy do sosu. mieszamy. Sosem polewamy sałatkę i obsypujemy kiełkami i natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Papryka Roszponka Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować