Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sałatka na powitanie wiosny , bardzo zdrowa z cieciorką , rzodkiewką i jajeczkiem . Szybka w zrobieniu , smaczna ,nadaję się do pracy , wycieczkę a także na konsumpcję w domku.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki

    1/2 pęczka rzodkiewki

    1 awokado

    10 dag szynki drobiowej

    olej lniany

    sól

    tabasco

    3 jajka

    1 pomidor

    1 zielony ogórek

Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę odsączamy z zalewy . Awokado obieramy , wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy ,odcinamy końce i kroimy w plasterki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w większą kostkę. Jajka gotujemy na miękko.Rozdrabniamy nożem i dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy sól, tabasco i olej lniany. Mieszamy. Chłodzimy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy