Wiosenna kapustka z kopytkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Duszona młoda kapusta z pieczarkami i kopytkami

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Główka młodej kapusty
    Duża cebula
    250 g brązowych pieczarek
    500g wcześniej przygotowanych kopytek
    Pęczek koperku
    3 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    Sól, pieprz

Wiosenna kapustka z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno posiekaną cebulę szklimy w dużym rondlu na rozgrzanym oleju. Doprawiamy ją solą, pieprzem i odrobiną cukru.
  • 2. Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę i razem chwilę smażymy.
  • 3. Dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki. Po kilku minutach wlewamy pół szklanki gorącej wody i razem dusimy ok. 35 minut.
  • 4. Po upływie czasu dodajemy posiekany koperek i chwilę razem dusimy. Równocześnie robimy z nas masła i mąki zasmażkę, którą łączymy z warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kopytka i razem jeszcze podgrzewamy 2-3 minut.
  • 5. Podajemy jako samodzielne danie lub z dodatkiem grillowanej kiełbasy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy