Wiosenna kapustka z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drobno posiekaną cebulę szklimy w dużym rondlu na rozgrzanym oleju. Doprawiamy ją solą, pieprzem i odrobiną cukru.
2.Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę i razem chwilę smażymy.
3.Dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki. Po kilku minutach wlewamy pół szklanki gorącej wody i razem dusimy ok. 35 minut.
4.Po upływie czasu dodajemy posiekany koperek i chwilę razem dusimy. Równocześnie robimy z nas masła i mąki zasmażkę, którą łączymy z warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kopytka i razem jeszcze podgrzewamy 2-3 minut.
5.Podajemy jako samodzielne danie lub z dodatkiem grillowanej kiełbasy.
Komentarze