Winegret z olejem sezamowym

4.47 (176 ocen)

  • 5 min

Do sałaty idealny. Z delikatnym posmakiem sezamu. Bez czosnku tym razem, bo dodawany do sałatki obiadowej zjedzonej na mieście. Ale równie pyszny. Można zastąpić trzcinowy cukier miodem, a sok z cytryny - octem balsamicznym.

  • 5 min

Składniki:

  • * 3 łyżki oleju sezamowego
    * łyżka soku z cytryny
    * łyżeczka musztardy sarepskiej
    * łyżeczka cukru trzcinowego
    * sól , pieprz
    * odrobina wody
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Winegret

Winegret z olejem sezamowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wlewam do słoiczka, potrząsam przez 2-3 minuty aż winegret się idealnie połączy i wyjdzie kremowy sosik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować